Seuran esittely

Kirkkonummen Soutajat ry/ Kyrkslätts Roddare rf on vuonna 1998 perustettu seura, jonka toiminnan ensisijaisia tavoitteita ovat:

Kirkkovenesoudun ja yleensä soudun liikunnallisen merkityksen esiin nostaminen eri-ikäisten ihmisten piirissä

Erityisenä tavoitteena on tuoda soutu esiin erinomaisena fyysisen ja henkisen työkyvyn ylläpitämisen liikuntamuotona

Kirkkonummen kunnan tunnettavuuden kohottaminen osallistumalla kirkkovenejoukkueella erilaisiin soututapahtumiin eteläisen Suomen alueella

Kirkkonummen ja lähiseudun asukkaiden tutustuttaminen rannikkomaisemaan mereltä käsin

 

Kirkkonummen Soutajilla on kaksi kirkkovenettä; Päivänsäde ja Merituuli. Päivänsäde hankittiin vuonna 1998. Veneen on tehnyt Sulkavalla veneenveistäjä Kauko Miettinen. Alun perin vene oli viirapenkkivene ja sitä soudettaessa jalkaan pitää vetää viirahousut. Vuoden 2005 alkupuolella Päivänsäde vietiin Sulkavalle Pauli Parkkisen veneveistämölle, jossa veneeseen vaihdettiin liikkuvat rullapenkit. Merituuli: Kasvava halu pärjätä paremmin Sulkavalla muita joukkueita vastaan sai kilpailuhenkiset soutajat vaatimaan seuraa hankkimaan hyväkuntoisen kilpaveneen käyttöönsä. Vaatimukset täyttävä kirkkovene löytyi Soutu- ja kuntoseura Jouteleelta Helsingistä ja vene haettiin keväällä 2008. Veneen on valmistanut Jukka Halttunen vuonna 2002 ja vuonna 2004 teki Jouteleen huoltoryhmä veneeseen muutostöitä. Vene on kilpailukäyttöön trimmattu; hankaintapit ovat ruostumatonta terästä ja keulan sekä perän penkkirakenteen on muutettu ergonomiseksi vammojen ehkäisemiseksi.