juhlasoutu, kauden päättäjäiset, kirkkovenesoutu, kuntojumppa, kuntopiiri, sisäharjoittelu, soutuharjoitus, talkoot

Syyskauden toimintaa

25-vuotisjuhlasoutu 9.9.2023 onnistui kesäisen hienon sään merkeissä. Pidimme tauon Kopparnäsissä ja söimme Eevan leipomaa herkullista omenapiirakkaa. Soudun jälkeen juhlistimme tilaisuutta Café Purjeessa. Meistä oli myös juttu Kirkkonummen Sanomissa:

Kirkkonummen Soutajat 25 vuotta

Syyskuun säät olivat vaihtelevia ja pääsimme vielä monta kertaa soutamaan, mutta viimeisimmän torstaitreenin 28.9.2023 sekä 1.10.2023 sunnuntaiaamusoudun jouduimme jättämään väliin myrskytuulen vuoksi. 14.10.2023 talkoissa vene puhdistettiin ja vietiin talvisäilöön ja satamapaikka siivottiin. 4.10.2023 alkaen ylläpidämme ja kohennamme kuntoamme kuntopiirissä Kirkkonummen uimahallin alasalissa klo 19-20.30; tervetuloa mukaan. Suunnitelmissa myös kauden päättäjäiset/pikkujoulut.

juhlasoutu, kirkkovenesoutu

25-vuotisjuhlasoutu 9.9.2023

Kirkkonummen soutajat ry täyttää 25 vuotta 9.9.2023. Sen kunniaksi järjestämme 25-v-juhlasoudun lauantaina 9.9.2023. Liikkeelle lähdetään klo 10 Kantvikista ja soudetaan länteen päin. Tauko pidetään maissa, joten pientä evästä voi ottaa mukaan. Liikkeellä ollaan 2-3 tuntia ja matka säädetään kelin mukaan 15-20 km (max 25 km). Soudun jälkeen nautitaan Café Purjeen antimista ja keskustellaan soudusta ja suunnitellaan tulevia. Tervetuloa!

Ja ikävä yhteensattuma; Kulosaaren ympärisoudun sijasta Joutele onkin järjestämässä Seurasaaren ympärisoudun, joka on juuri 9.9.2023. Ehkä ensi vuonna sitten osallistumme siihen.

kirkkovenesoutu, soutuharjoitus, soutukisa, Sulkavan suursoudut

Kesäkauden 2023 kilpailuja ja muuta toimintaa

Harjoitukset ovat toteutuneet vaihtelevissa sääolosuhteissa; on ollut hellettä ja aurinkoa, reippaita sadekuuroja, tyyntä ja myrskynpoikastakin. Olemme harjoitelleet ahkerasti ja uusia innokkaita soutajiakin on tullut mukaan toimintaan. Osallistuimme Sulkavan suursoutujen perjantain iltasoutuun 7.7.2023 yhdessä VTT:n ja Espoon soutajien kanssa. Veneemme nimi oli VTT-VoimallaTriplaTiimin. Valitettavasti juuri ennen lähtöä sattunut tapaturma hidasti veneemme vauhtia, mutta maaliin päästiin. Seuraavana on vuorossa Suurlohjan soudut (25 km) 5.8.2023 (sinnekin saamme hiukan apua Espoon soutajilta). Kulosaaren ympärisoutua ei tänä vuonna(kaan) järjestetä, mutta meillä on luvassa oma 25-vuotisjuhlasoutu syyskuussa. Juhlasoudusta on tulossa pian lisätietoja.

kirkkovenesoutu

Retkisoutu Stora Halsölle

18.6.2023 soudettiin Stora Halsölle (n. 10 km matka) ja perillä syötiin eväitä aurinkoisessa kesäsäässä. Takaisin soudettiin voimasoutua melkoisessa vastatuulessa. Mukavaa oli. Uutta retkisoutua suunnitellaan myöhemmin kesällä sopivana ajankohtana.

kuntojumppa, kuntopiiri, talkoot, vuosikokous

Kevätkauden toimintaa

Kevätkauden toiminta on käynnistynyt joulutauon jälkeen ja toteutamme taas kuntopiiriharjoittelua Kirkkonummen uimahallin alasalissa keskiviikkoisin klo 18.30 alkaen. Maaliskuussa on vuosikokouksen aika – siitä lisätietoja myöhemmin. Keväämmällä pääsemme myös veneenkunnostustalkoisiin.

kirkkovenesoutu, kuntojumppa, kuntopiiri, soutuharjoitus

Soutukausi on lopuillaan

Tämän kesän soudut alkavat olla soudettu. Vielä on sään salliessa muutama tiistai- ja torstai-illan soutu suunnitteilla sekä jonain lokakuun viikonloppuna retkisoutu, jonka päätteeksi laitamme veneen talviteloille. Ilmoittaudu Nimenhuutoon. Omatoimista reippailua ulkona on suositeltavaa jatkaa tämänkin jälkeen.

Kuntopiiri käynnistyy taas 5.10.2022 alkaen Kirkkonummen uimahallin alasalissa keskiviikkoisin klo 19.30-20.45. Kaikille soutajille sopivia harjoituksia tarjolla. Ota oma voimakuminauha ja jumppa-alusta mukaan.

Kauden päättäjäisiä suunnitellaan marraskuulle.

kirkkovenesoutu, soutuharjoitus, soutukisa, Sulkavan suursoudut

Sulkavalla on taas soudettu – ja harjoitukset jatkuvat

Osallistuimme Sulkavalla 8.7.2022 perjantain iltasoutuun avoimessa sarjassa. Veneeseen saimme muutaman lainasoutajan Espoon soutajista, jotta vene tuli täyteen. Ensimmäistä kertoo historiassamme pidimme Sulkavalla pienen biotauon; siitä huolimatta soutuaika jäi vielä alle kuuden tunnin. Taukopaikka tosin valikoitui melko akuutisti eikä ollut paras mahdollinen. Ja Ingalunda onnistui ohittamaan meidät tauon aikana. Sää oli perjantain soutajille suotuisa.

Soutuharjoitukset jatkuvat taas tiistaisin ja torstaisin, vajaan kahden viikon lepotauon jälkeen. Suunnittelupalaverikin on pidetty Café Purjeessa ja tulossa on mm. retkisoutu Stora Halsön saarelle elokuussa (14.8.). Ehkä saamme Ingalundan seuraksemme? Seuraa Nimenhuutoa ja ilmoittaudu mukaan!

kirkkovenesoutu, soutuharjoitus, soutukisa, Sulkavan suursoudut

Päivitystä – kohti Sulkavaa

Kesän soutuharjoitukset ovat toteutuneet runsainkin joukoin ja sää on pääsääntöisesti suosinut meitä. Helatorstain soutua tosin jouduttiin sääolosuhteiden vuoksi lyhentämään ja soudimme inkoolaisten kanssa Fagerölle grillailemaan eväitä. Kiertelimme hiukan kauniissa saaristossa menomatkalla ja soutumatkaa kertyi n. 15 km.

18.6.2022 osallistuimme Suurlohjan soutuihin (25 km) ja saimme sekajoukkueiden sarjassa pronssimitalin.

5.7.2022 soudimme viimeisen harjoituksen ennen Sulkavan soutuja; kova tuuli takasi hyvän treenivastuksen. Nyt on vene trailerilla odottamassa Sulkavalle lähtöä ja veneellinen soutajia valmiina matkaan.

kirkkovenesoutu

Uusi soutukausi on käynnistynyt

Vihdoin alkukesä on koittanut ja vene on saatu vesille. Soutuharjoitukset tiistaisin ja torstaisin klo 18.30 ovat käynnistyneet viikolla 20.

Helatorstaina 26.5.2022 on luvassa souturetki Inkoosta Bågaskärille ja takaisin, matkaa tulee 15 km + 15 km. Bågaskärillä saamme tutustua vanhaan merivartioasemaan, joka nykyään toimii meripelastajien tukikohtana. Reissu on inkoolaisten järjestämä ja myös lohjalaiset ovat tulossa mukaan. Lähtö Inkoon satamasta klo 10. Omat eväät mukaan. Säävaraus. Ilmoittautuminen Nimenhuutoon.

kirkkovenesoutu, kuntopiiri, soutuharjoitus, Sulkavan suursoudut, vuosikokous

Uutta soutukautta kohti

Kevätkauden toiminta on käynnissä. 23.2.2022 pidettiin Kirkkonummen soutajien kevätkokous, jossa johtokunnan kokoonpanoa päivitettiin ja tehtiin suunnitelmia tulevalle soutukaudelle. Veneen kunnostus aloitetaan heti säiden salliessa; seuraa talkookutsuja Nimenhuudossa. Kuntopiiri jatkuu keskiviikkoiltaisin Kirkkonummen uimahallilla 27.4.2022 saakka. Mahdollisesti käydään taas joitain kertoja Otaniemessä harjoittelemassa Espoon soutajien ergosoutulaitteilla. Säännölliset soutuharjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18.30 kunhan vene on saatu vesille. Lisäksi suunnitteilla on joitain pidempiä soutuja, kuten helatorstaina retkisoutu Bågaskäriin yhdessä Ingalundan ja Lohjan soutajien kanssa. Tähtäimessä tietenkin Sulkavan soudut, joihin meillä on ilmoitettuna yksi vene perjantain 8.7.2022 iltasoutuun. Sitä ennen osallistumme 18.6.2022 Lohjan soutuun, mikä on myös hyvää harjoitusta Sulkavaa ajatellen.